Martonyi község, település Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Martonyi község összefoglaló bemutatása

Martonyi község amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, területileg besorolva az Edelényi járás és az Edelényi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Szalonna településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez az Edelényi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1757 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 409 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 185 darab.

Postai irányítószáma 3755 és a vezetékes telefon körzetszáma 48, KSH statisztikai azonosítója pedig 02024. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 28' 12" északi szélesség és 20° 46' 14" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 28.2' északi szélesség és 20° 46.233333' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.47° északi szélesség és 20.770556° keleti hosszúság.

Martonyi területéhez kapcsolódó településrész

Köbölkúttanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 3755, KSH statisztikai azonosítója pedig 02024.

Martonyi község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Martonyi község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!