Magyarország adatai - NUTS0

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Magyarország ismertetése - NUTS0

Magyarország címere Magyarország közép-európai ország a Kárpát-medencében, amelyet északról Szlovákia, északkeletről Ukrajna, keletről és délkeletről Románia, délről Szerbia és Horvátország, délnyugatról Szlovénia, nyugatról pedig Ausztria határol. Fővárosa és egyben legnépesebb városa Budapest. Az ország többek között az Európai Unió, a NATO, az OECD és az ENSZ tagja is, része a schengeni övezetnek, valamint egyik alapítója az úgynevezett Visegrádi Együttműködés szervezetnek. Hivatalos nyelve a magyar. Területe körülbelül 93 000 négyzetkilométer, lakosainak száma kb. 9 900 000 fő.
Az ország és az állam hivatalos neve 1989. október 23-tól 2011. december 31-ig az alkotmány szerint „Magyar Köztársaság” volt, 2012. január 1. óta az Alaptörvény szerint „Magyarország”. Államformája köztársaság.
forrás: wikipedia
Magyarország települései térképen Település szintű egységek a község, a város és a főváros, melyek szükségszerűen lefedik az ország teljes területét. Az ország 3155 településéből 346 város (ebből: 1 főváros, 23 megyei jogú város), 2809 község.
forrás: KSH

Magyarországhoz kapcsolódó hasznos hivatkozások


Magyarország térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!