Nemesvid község, Kisvid településrész Somogy megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Nemesvid község és Kisvid településrészének összefoglaló bemutatása

Kisvid külterület, amely része Nemesvid község területének, amelynek központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Lakónépessége hozzávetőleg 50 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 31 darab. Postai irányítószáma 8738 és a vezetékes telefon körzetszáma 85, KSH statisztikai azonosítója pedig 17561.

Nemesvid község amely Somogy megyében található, területileg a Marcali járás és a Marcali kistérség részeként besorolva. Idegenforgalmi aspektusból a Dél-Dunántúl turisztikai régióhoz, valamint a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikai szempontból a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és NUTS 2 alapján pedig a Dél-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Somogyzsitfa településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyek intézéséhez a Marcali Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe hozzávetőleg 1838 hektár, amelynek lakónépessége megközelítőleg 722 fő, a területén pedig körülbelül 321 darab lakás található.

Postai irányítószáma 8738 és a vezetékes telefon körzetszáma 85, KSH statisztikai azonosítója pedig 17561. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 29' 42" északi szélesség és 17° 15' 18" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 29.7' északi szélesség és 17° 15.3' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.495° északi szélesség és 17.255° keleti hosszúság.

Nemesvid község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Nemesvid község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!