Dámóc község, Őrhegy településrész Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Dámóc község és Őrhegy településrészének összefoglaló bemutatása

Őrhegy külterület, amely része Dámóc község területének, amelynek központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Lakónépessége hozzávetőleg 95 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 41 darab. Postai irányítószáma 3978 és a vezetékes telefon körzetszáma 47, KSH statisztikai azonosítója pedig 07719.

Dámóc község amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, területileg a Cigándi járás és a Bodrogközi kistérség részeként besorolva. Idegenforgalmi aspektusból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz, valamint az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikai szempontból a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Zemplénagárd településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyek intézéséhez a Sátoraljaújhelyi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe hozzávetőleg 1599 hektár, amelynek lakónépessége megközelítőleg 358 fő, a területén pedig körülbelül 183 darab lakás található.

Postai irányítószáma 3978 és a vezetékes telefon körzetszáma 47, KSH statisztikai azonosítója pedig 07719. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 22' 63" északi szélesség és 22° 02' 48" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 23.05' északi szélesség és 22° 2.8' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.384167° északi szélesség és 22.046667° keleti hosszúság.

Dámóc község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Dámóc község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!