Dámóc község, település Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Dámóc község összefoglaló bemutatása

Dámóc község amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, területileg besorolva a Cigándi járás és a Bodrogközi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Zemplénagárd településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Sátoraljaújhelyi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1599 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 358 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 183 darab.

Postai irányítószáma 3978 és a vezetékes telefon körzetszáma 47, KSH statisztikai azonosítója pedig 07719. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 22' 63" északi szélesség és 22° 02' 48" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 23.05' északi szélesség és 22° 2.8' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.384167° északi szélesség és 22.046667° keleti hosszúság.

Dámóc területéhez kapcsolódó településrész

Őrhegy külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 3978, KSH statisztikai azonosítója pedig 07719. Népessége mintegy 95 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 41 darab.

Dámóc község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Dámóc község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!