Tornaszentjakab község, település Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Tornaszentjakab község összefoglaló bemutatása

Tornaszentjakab község amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, területileg besorolva az Edelényi járás és az Edelényi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Bódvaszilas településen található. Földhivatali ügyintézéshez az Edelényi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 2822 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 217 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 125 darab.

Postai irányítószáma 3769 és a vezetékes telefon körzetszáma 48, KSH statisztikai azonosítója pedig 30517. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 31' 39" északi szélesség és 20° 52' 27" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 31.65' északi szélesség és 20° 52.45' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.5275° északi szélesség és 20.874167° keleti hosszúság.

Tornaszentjakab területéhez kapcsolódó településrész

Antalmajor külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 3769, KSH statisztikai azonosítója pedig 30517. Népessége mintegy 10 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 4 darab.

Tornaszentjakab község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Tornaszentjakab község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!