Szin község, település Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Szin község összefoglaló bemutatása

Szin község amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, területileg besorolva az Edelényi járás és az Edelényi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Bódvaszilas településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez az Edelényi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1810 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 817 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 252 darab.

Postai irányítószáma 3761 és a vezetékes telefon körzetszáma 48, KSH statisztikai azonosítója pedig 20871. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 29' 88" északi szélesség és 20° 39' 87" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 30.466667' északi szélesség és 20° 40.45' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.507778° északi szélesség és 20.674167° keleti hosszúság.

Szin területéhez kapcsolódó településrészek

Alsómalom külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 3761, KSH statisztikai azonosítója pedig 20871. Népessége mintegy 4 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Szelcepuszta külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 6 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 3761, KSH statisztikai azonosítója pedig 20871. Népessége mintegy 1 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 2 darab.

Szin község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Szin község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!