Nézsa község, település Nógrád megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Nézsa község összefoglaló bemutatása

Nézsa község amely Nógrád megyében található, területileg besorolva a Rétsági járás és a Rétsági kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község, város önkormányzata, amely egyben a hivatal székhelye is. Földhivatali ügyintézéshez a Rétsági Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1867 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 1091 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 480 darab.

Postai irányítószáma 2618 és a vezetékes telefon körzetszáma 35, KSH statisztikai azonosítója pedig 09797. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 50' 72" északi szélesség és 19° 17' 78" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 51.2' északi szélesség és 19° 18.3' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.853333° északi szélesség és 19.305° keleti hosszúság.

Nézsa területéhez kapcsolódó településrész

Táncsics út külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 2618, KSH statisztikai azonosítója pedig 09797. Népessége mintegy 9 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 5 darab.

Nézsa község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Nézsa község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!