Mohora község, település Nógrád megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Mohora község összefoglaló bemutatása

Mohora község amely Nógrád megyében található, területileg besorolva a Balassagyarmati járás és a Balassagyarmati kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Cserhátsurány településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Balassagyarmati Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1595 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 956 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 382 darab.

Postai irányítószáma 2698 és a vezetékes telefon körzetszáma 35, KSH statisztikai azonosítója pedig 27915. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 59' 60" északi szélesség és 19° 20' 54" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 60' északi szélesség és 19° 20.9' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48° északi szélesség és 19.348333° keleti hosszúság.

Mohora község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Mohora község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!