Mezőcsokonya község, település Somogy megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Mezőcsokonya község összefoglaló bemutatása

Mezőcsokonya község amely Somogy megyében található, területileg besorolva a Kaposvári járás és a Kaposvári kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Dél-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Dél-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Somogysárd településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Kaposvári Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 3078 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 1166 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 449 darab.

Postai irányítószáma 7434 és a vezetékes telefon körzetszáma 82, KSH statisztikai azonosítója pedig 30854. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 25' 93" északi szélesség és 17° 38' 63" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 26.55' északi szélesség és 17° 39.05' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.4425° északi szélesség és 17.650833° keleti hosszúság.

Mezőcsokonya területéhez kapcsolódó településrészek

Jónásmajor külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve külterület összeírt lakóegység és népesség nélkül. Postai irányítószáma 7434, KSH statisztikai azonosítója pedig 30854.

Szabadság utca külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 7434, KSH statisztikai azonosítója pedig 30854. Népessége mintegy 1 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 2 darab.

Mezőcsokonya község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Mezőcsokonya község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!