Kiskinizs község, település Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Kiskinizs község összefoglaló bemutatása

Kiskinizs község amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, területileg besorolva a Szikszói járás és a Szikszói kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Halmaj településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez az Encsi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 717 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 323 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 126 darab.

Postai irányítószáma 3843 és a vezetékes telefon körzetszáma 46, KSH statisztikai azonosítója pedig 03762. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 15' 10" északi szélesség és 21° 02' 24" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 15.166667' északi szélesség és 21° 2.4' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.252778° északi szélesség és 21.04° keleti hosszúság.

Kiskinizs területéhez kapcsolódó településrész

Malomtanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 3843, KSH statisztikai azonosítója pedig 03762.

Kiskinizs község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Kiskinizs község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!