Hugyag község, település Nógrád megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Hugyag község összefoglaló bemutatása

Hugyag község amely Nógrád megyében található, területileg besorolva a Balassagyarmati járás és a Balassagyarmati kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Őrhalom településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Balassagyarmati Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1090 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 846 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 328 darab.

Postai irányítószáma 2672 és a vezetékes telefon körzetszáma 35, KSH statisztikai azonosítója pedig 16878. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 05' 24" északi szélesség és 19° 26' 02" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 5.4' északi szélesség és 19° 26.033333' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.09° északi szélesség és 19.433889° keleti hosszúság.

Hugyag területéhez kapcsolódó településrész

Burjaspuszta külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 2672, KSH statisztikai azonosítója pedig 16878.

Hugyag község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Hugyag község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!