Csataszög község, település Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Csataszög község összefoglaló bemutatása

Csataszög község amely Jász-Nagykun-Szolnok megyében található, területileg besorolva a Szolnoki járás és a Szolnoki kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Nagykörű településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Szolnoki Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1121 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 301 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 132 darab.

Postai irányítószáma 5064 és a vezetékes telefon körzetszáma 56, KSH statisztikai azonosítója pedig 34175. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 17' 00" északi szélesség és 20° 23' 03" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 17' északi szélesség és 20° 23.05' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.283333° északi szélesség és 20.384167° keleti hosszúság.

Csataszög területéhez kapcsolódó településrészek

Külterület külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 5064, KSH statisztikai azonosítója pedig 34175.

Szivattyútelep külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve külterület összeírt lakóegység és népesség nélkül. Postai irányítószáma 5064, KSH statisztikai azonosítója pedig 34175. Népessége mintegy 3 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Csataszög község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Csataszög község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!