Bár község, település Baranya megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Bár község összefoglaló bemutatása

Bár község amely Baranya megyében található, területileg besorolva a Mohácsi járás és a Mohácsi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Dél-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Dél-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Dunaszekcső településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Mohácsi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 900 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 530 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 237 darab.

Postai irányítószáma 7711 és a vezetékes telefon körzetszáma 69, KSH statisztikai azonosítója pedig 24378. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 03' 15" északi szélesség és 18° 42' 99" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 3.25' északi szélesség és 18° 43.65' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.054167° északi szélesség és 18.7275° keleti hosszúság.

Bár területéhez kapcsolódó településrészek

Szőlőhegy egyéb belterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Postai irányítószáma 7711, KSH statisztikai azonosítója pedig 24378. Népessége mintegy 34 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 23 darab.

Szőlőhegy alsó oldal külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve üdülőhely, üdülőterület, üdülőként vagy hétvégi pihenésre használt tanya, présház, gazdasági vagy egyéb rendeltetésű épület. Postai irányítószáma 7711, KSH statisztikai azonosítója pedig 24378. Népessége mintegy 5 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 2 darab.

Bár község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Bár község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!