Álmosd község, település Hajdú-Bihar megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Álmosd község összefoglaló bemutatása

Álmosd község amely Hajdú-Bihar megyében található, területileg besorolva a Nyíradonyi járás és a Derecske-Létavértesi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község, város önkormányzata, amely egyben a hivatal székhelye is. Földhivatali ügyintézéshez a Debreceni Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 3413 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 1624 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 701 darab.

Postai irányítószáma 4285 és a vezetékes telefon körzetszáma 52, KSH statisztikai azonosítója pedig 27641. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 24' 90" északi szélesség és 21° 58' 81" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 25.5' északi szélesség és 21° 59.35' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.425° északi szélesség és 21.989167° keleti hosszúság.

Álmosd területéhez kapcsolódó településrészek

Biharitanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 4285, KSH statisztikai azonosítója pedig 27641. Népessége mintegy 3 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Szőlőskerttanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 4285, KSH statisztikai azonosítója pedig 27641. Népessége mintegy 1 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 2 darab.

Álmosd község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Álmosd község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!