Szentantalfa község, Gyűri településrész Veszprém megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Szentantalfa község és Gyűri településrészének összefoglaló bemutatása

Gyűri külterület, amely része Szentantalfa község területének. Jellegét tekintve üdülőhely, üdülőterület, üdülőként vagy hétvégi pihenésre használt tanya, présház, gazdasági vagy egyéb rendeltetésű épület. Postai irányítószáma 8272 és a vezetékes telefon körzetszáma 87, KSH statisztikai azonosítója pedig 03568.

Szentantalfa község amely Veszprém megyében található, területileg a Balatonfüredi járás és a Balatonfüredi kistérség részeként besorolva. Idegenforgalmi aspektusból a Balaton turisztikai régióhoz, valamint a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikai szempontból a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és NUTS 2 alapján pedig a Közép-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Zánka településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyek intézéséhez a Balatonfüredi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe hozzávetőleg 661 hektár, amelynek lakónépessége megközelítőleg 443 fő, a területén pedig körülbelül 140 darab lakás található.

Postai irányítószáma 8272 és a vezetékes telefon körzetszáma 87, KSH statisztikai azonosítója pedig 03568. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 54' 81" északi szélesség és 17° 40' 42" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 55.35' északi szélesség és 17° 40.7' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.9225° északi szélesség és 17.678333° keleti hosszúság.

Szentantalfa község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Szentantalfa község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!