Szentantalfa község, Felsőrét településrész Veszprém megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Szentantalfa község és Felsőrét településrészének összefoglaló bemutatása

Felsőrét külterület, amely része Szentantalfa község területének, amelynek központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 8272 és a vezetékes telefon körzetszáma 87, KSH statisztikai azonosítója pedig 03568.

Szentantalfa község amely Veszprém megyében található, területileg a Balatonfüredi járás és a Balatonfüredi kistérség részeként besorolva. Idegenforgalmi aspektusból a Balaton turisztikai régióhoz, valamint a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikai szempontból a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és NUTS 2 alapján pedig a Közép-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Zánka településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyek intézéséhez a Balatonfüredi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe hozzávetőleg 661 hektár, amelynek lakónépessége megközelítőleg 443 fő, a területén pedig körülbelül 140 darab lakás található.

Postai irányítószáma 8272 és a vezetékes telefon körzetszáma 87, KSH statisztikai azonosítója pedig 03568. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 54' 81" északi szélesség és 17° 40' 42" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 55.35' északi szélesség és 17° 40.7' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.9225° északi szélesség és 17.678333° keleti hosszúság.

Szentantalfa község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Szentantalfa község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!