Nemti község, Vasúti őrház településrész Nógrád megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Nemti község és Vasúti őrház településrészének összefoglaló bemutatása

Vasúti őrház külterület, amely része Nemti község területének, amelynek központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Lakónépessége hozzávetőleg 8 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab. Postai irányítószáma 3152 és a vezetékes telefon körzetszáma 32, KSH statisztikai azonosítója pedig 27580.

Nemti község amely Nógrád megyében található, területileg a Bátonyterenyei járás és a Bátonyterenyei kistérség részeként besorolva. Idegenforgalmi aspektusból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz, valamint az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikai szempontból a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Mátraverebély településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyek intézéséhez a Salgótarjáni Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe hozzávetőleg 1106 hektár, amelynek lakónépessége megközelítőleg 723 fő, a területén pedig körülbelül 432 darab lakás található.

Postai irányítószáma 3152 és a vezetékes telefon körzetszáma 32, KSH statisztikai azonosítója pedig 27580. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 00' 45" északi szélesség és 19° 53' 99" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 0.75' északi szélesség és 19° 54.65' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.0125° északi szélesség és 19.910833° keleti hosszúság.

Nemti község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Nemti község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!