Lad község, Rákospuszta településrész Somogy megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Lad község és Rákospuszta településrészének összefoglaló bemutatása

Rákospuszta külterület, amely része Lad község területének, amelynek központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Lakónépessége hozzávetőleg 1 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab. Postai irányítószáma 7535 és a vezetékes telefon körzetszáma 82, KSH statisztikai azonosítója pedig 16258.

Lad község amely Somogy megyében található, területileg a Barcsi járás és a Barcsi kistérség részeként besorolva. Idegenforgalmi aspektusból a Dél-Dunántúl turisztikai régióhoz, valamint a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikai szempontból a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és NUTS 2 alapján pedig a Dél-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Csokonyavisonta településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyek intézéséhez a Barcsi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe hozzávetőleg 2235 hektár, amelynek lakónépessége megközelítőleg 547 fő, a területén pedig körülbelül 274 darab lakás található.

Postai irányítószáma 7535 és a vezetékes telefon körzetszáma 82, KSH statisztikai azonosítója pedig 16258. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 08' 69" északi szélesség és 17° 38' 87" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 9.15' északi szélesség és 17° 39.45' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.1525° északi szélesség és 17.6575° keleti hosszúság.

Lad község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Lad község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!