Jászágó község, Ágóipatakdűlő településrész Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Jászágó község és Ágóipatakdűlő településrészének összefoglaló bemutatása

Ágóipatakdűlő külterület, amely része Jászágó község területének, amelynek központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Lakónépessége hozzávetőleg 1 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 2 darab. Postai irányítószáma 5124 és a vezetékes telefon körzetszáma 57, KSH statisztikai azonosítója pedig 22929.

Jászágó község amely Jász-Nagykun-Szolnok megyében található, területileg a Jászberényi járás és a Jászberényi kistérség részeként besorolva. Idegenforgalmi aspektusból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz, valamint az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikai szempontból a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és NUTS 2 alapján pedig az Észak-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Jászfelsőszentgyörgy településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyek intézéséhez a Jászberényi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe hozzávetőleg 3693 hektár, amelynek lakónépessége megközelítőleg 714 fő, a területén pedig körülbelül 415 darab lakás található.

Postai irányítószáma 5124 és a vezetékes telefon körzetszáma 57, KSH statisztikai azonosítója pedig 22929. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 35' 73" északi szélesség és 19° 51' 12" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 36.216667' északi szélesség és 19° 51.2' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.603611° északi szélesség és 19.853333° keleti hosszúság.

Jászágó község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Jászágó község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!