Felsőnyék község, Vasúti őrház településrész Tolna megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Felsőnyék község és Vasúti őrház településrészének összefoglaló bemutatása

Vasúti őrház külterület, amely része Felsőnyék község területének, amelynek központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve külterület összeírt lakóegység és népesség nélkül. Postai irányítószáma 7099 és a vezetékes telefon körzetszáma 74, KSH statisztikai azonosítója pedig 17914.

Felsőnyék község amely Tolna megyében található, területileg a Tamási járás és a Tamási kistérség részeként besorolva. Idegenforgalmi aspektusból a Dél-Dunántúl turisztikai régióhoz, valamint a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikai szempontból a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és NUTS 2 alapján pedig a Dél-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Magyarkeszi településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyek intézéséhez a Tamási Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe hozzávetőleg 3202 hektár, amelynek lakónépessége megközelítőleg 980 fő, a területén pedig körülbelül 491 darab lakás található.

Postai irányítószáma 7099 és a vezetékes telefon körzetszáma 74, KSH statisztikai azonosítója pedig 17914. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 47' 60" északi szélesség és 18° 17' 80" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 48' északi szélesség és 18° 18.333333' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.8° északi szélesség és 18.305556° keleti hosszúság.

Felsőnyék község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Felsőnyék község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!