Balatonrendes község, Kishegyalja településrész Veszprém megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Balatonrendes község és Kishegyalja településrészének összefoglaló bemutatása

Kishegyalja külterület, amely része Balatonrendes község területének, amelynek központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve üdülőhely, üdülőterület, üdülőként vagy hétvégi pihenésre használt tanya, présház, gazdasági vagy egyéb rendeltetésű épület. A területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab. Postai irányítószáma 8255 és a vezetékes telefon körzetszáma 87, KSH statisztikai azonosítója pedig 33844.

Balatonrendes község amely Veszprém megyében található, területileg a Tapolcai járás és a Tapolcai kistérség részeként besorolva. Idegenforgalmi aspektusból a Balaton turisztikai régióhoz, valamint a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikai szempontból a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és NUTS 2 alapján pedig a Közép-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Kővágóörs településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyek intézéséhez a Tapolcai Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe hozzávetőleg 676 hektár, amelynek lakónépessége megközelítőleg 124 fő, a területén pedig körülbelül 85 darab lakás található.

Postai irányítószáma 8255 és a vezetékes telefon körzetszáma 87, KSH statisztikai azonosítója pedig 33844. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 49' 65" északi szélesség és 17° 34' 96" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 50.083333' északi szélesség és 17° 35.6' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.834722° északi szélesség és 17.593333° keleti hosszúság.

Balatonrendes község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Balatonrendes község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!