Vértesacsa község, település Fejér megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Vértesacsa község összefoglaló bemutatása

Vértesacsa község amely Fejér megyében található, területileg besorolva a Bicskei járás és a Bicskei kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Közép-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Közép-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Felcsút településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Bicskei Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 3619 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 1760 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 719 darab.

Postai irányítószáma 8089 és a vezetékes telefon körzetszáma 22, KSH statisztikai azonosítója pedig 02750. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 22' 45" északi szélesség és 18° 34' 78" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 22.75' északi szélesség és 18° 35.3' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.379167° északi szélesség és 18.588333° keleti hosszúság.

Vértesacsa területéhez kapcsolódó településrész

Zártkertek külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 8089, KSH statisztikai azonosítója pedig 02750. Népessége mintegy 8 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 4 darab.

Vértesacsa község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Vértesacsa község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!