Tótszerdahely község, település Zala megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Tótszerdahely község összefoglaló bemutatása

Tótszerdahely község amely Zala megyében található, területileg besorolva a Letenyei járás és a Letenyei kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Nyugat-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Nyugat-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község, város önkormányzata, amely egyben a hivatal székhelye is. Földhivatali ügyintézéshez a Letenyei Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1229 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 1045 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 430 darab.

Postai irányítószáma 8864 és a vezetékes telefon körzetszáma 93, KSH statisztikai azonosítója pedig 25113. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 23' 99" északi szélesség és 16° 48' 00" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 24.65' északi szélesség és 16° 48' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.410833° északi szélesség és 16.8° keleti hosszúság.

Tótszerdahely területéhez kapcsolódó településrész

Külterület külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 8864, KSH statisztikai azonosítója pedig 25113. Népessége mintegy 4 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Tótszerdahely község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Tótszerdahely község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!