Tiszarád község, település Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Tiszarád község összefoglaló bemutatása

Tiszarád község amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, területileg besorolva a Kemecsei járás és az Ibrány-Nagyhalászi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Kék településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Nyíregyházi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 923 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 551 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 196 darab.

Postai irányítószáma 4503 és a vezetékes telefon körzetszáma 42, KSH statisztikai azonosítója pedig 10205. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 07' 36" északi szélesség és 21° 47' 87" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 7.6' északi szélesség és 21° 48.45' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.126667° északi szélesség és 21.8075° keleti hosszúság.

Tiszarád község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Tiszarád község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!