Terpes község, település Heves megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Terpes község összefoglaló bemutatása

Terpes község amely Heves megyében található, területileg besorolva a Pétervásárai járás és a Pétervásárai kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Sirok településen található. Földhivatali ügyintézéshez az Egri Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 220 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 216 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 100 darab.

Postai irányítószáma 3333 és a vezetékes telefon körzetszáma 36, KSH statisztikai azonosítója pedig 12229. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 58' 30" északi szélesség és 20° 09' 12" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 58.5' északi szélesség és 20° 9.2' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.975° északi szélesség és 20.153333° keleti hosszúság.

Terpes község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Terpes község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!