Tagyon község, település Veszprém megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Tagyon község összefoglaló bemutatása

Tagyon község amely Veszprém megyében található, területileg besorolva a Balatonfüredi járás és a Balatonfüredi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Balaton turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Közép-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Zánka településen található. Földhivatali ügyintézéshez a Balatonfüredi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 276 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 88 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 43 darab.

Postai irányítószáma 8272 és a vezetékes telefon körzetszáma 87, KSH statisztikai azonosítója pedig 17039. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 54' 21" északi szélesség és 17° 40' 89" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 54.35' északi szélesség és 17° 41.483333' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.905833° északi szélesség és 17.691389° keleti hosszúság.

Tagyon területéhez kapcsolódó településrészek

Feketehidadűlő külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 8272, KSH statisztikai azonosítója pedig 17039. Népessége mintegy 7 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 2 darab.

Tagyonhegy külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve üdülőhely, üdülőterület, üdülőként vagy hétvégi pihenésre használt tanya, présház, gazdasági vagy egyéb rendeltetésű épület. Postai irányítószáma 8272, KSH statisztikai azonosítója pedig 17039. Népessége mintegy 3 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Tagyon község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Tagyon község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!