Szentpéterszeg község, település Hajdú-Bihar megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Szentpéterszeg község összefoglaló bemutatása

Szentpéterszeg község amely Hajdú-Bihar megyében található, területileg besorolva a Berettyóújfalui járás és a Berettyóújfalui kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Hencida településen található. Földhivatali ügyintézéshez a Berettyóújfalui Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 2551 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 1090 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 476 darab.

Postai irányítószáma 4121 és a vezetékes telefon körzetszáma 54, KSH statisztikai azonosítója pedig 19099. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 14' 06" északi szélesség és 21° 37' 05" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 14.1' északi szélesség és 21° 37.083333' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.235° északi szélesség és 21.618056° keleti hosszúság.

Szentpéterszeg területéhez kapcsolódó településrész

Tanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 4 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 4121, KSH statisztikai azonosítója pedig 19099. Népessége mintegy 3 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Szentpéterszeg község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Szentpéterszeg község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!