Szentjakabfa község, település Veszprém megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Szentjakabfa község összefoglaló bemutatása

Szentjakabfa község amely Veszprém megyében található, területileg besorolva a Balatonfüredi járás és a Balatonfüredi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Balaton turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Közép-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Zánka településen található. Földhivatali ügyintézéshez a Balatonfüredi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 576 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 110 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 46 darab.

Postai irányítószáma 8272 és a vezetékes telefon körzetszáma 87, KSH statisztikai azonosítója pedig 11545. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 56' 06" északi szélesség és 17° 40' 61" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 56.1' északi szélesség és 17° 41.016667' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.935° északi szélesség és 17.683611° keleti hosszúság.

Szentjakabfa területéhez kapcsolódó településrész

Dobogó külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve üdülőhely, üdülőterület, üdülőként vagy hétvégi pihenésre használt tanya, présház, gazdasági vagy egyéb rendeltetésű épület. Postai irányítószáma 8272, KSH statisztikai azonosítója pedig 11545. Népessége mintegy 2 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Szentjakabfa község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Szentjakabfa község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!