Székely község, település Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Székely község összefoglaló bemutatása

Székely község amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, területileg besorolva a Kemecsei járás és az Ibrány-Nagyhalászi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Nyírtét településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Nyíregyházi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1608 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 1033 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 363 darab.

Postai irányítószáma 4534 és a vezetékes telefon körzetszáma 42, KSH statisztikai azonosítója pedig 31088. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 03' 51" északi szélesség és 21° 56' 54" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 3.85' északi szélesség és 21° 56.9' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.064167° északi szélesség és 21.948333° keleti hosszúság.

Székely területéhez kapcsolódó településrész

Őzetanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 5 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 4534, KSH statisztikai azonosítója pedig 31088. Népessége mintegy 36 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 15 darab.

Székely község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Székely község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!