Szalapa község, település Zala megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Szalapa község összefoglaló bemutatása

Szalapa község amely Zala megyében található, területileg besorolva a Zalaszentgróti járás és a Zalaszentgróti kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Nyugat-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Nyugat-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Óhíd településen található. Földhivatali ügyintézéshez a Zalaszentgróti Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 452 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 189 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 91 darab.

Postai irányítószáma 8341 és a vezetékes telefon körzetszáma 83, KSH statisztikai azonosítója pedig 20543. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 59' 60" északi szélesség és 17° 08' 78" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 60' északi szélesség és 17° 9.3' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47° északi szélesség és 17.155° keleti hosszúság.

Szalapa község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Szalapa község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!