Somogyviszló község, település Baranya megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Somogyviszló község összefoglaló bemutatása

Somogyviszló község amely Baranya megyében található, területileg besorolva a Szigetvári járás és a Szigetvári kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Dél-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Dél-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Nagypeterd településen található. Földhivatali ügyintézéshez a Szigetvári Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1263 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 224 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 113 darab.

Postai irányítószáma 7924 és a vezetékes telefon körzetszáma 73, KSH statisztikai azonosítója pedig 21281. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 06' 90" északi szélesség és 17° 46' 03" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 7.5' északi szélesség és 17° 46.05' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.125° északi szélesség és 17.7675° keleti hosszúság.

Somogyviszló község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Somogyviszló község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!