Somogysámson község, település Somogy megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Somogysámson község összefoglaló bemutatása

Somogysámson község amely Somogy megyében található, területileg besorolva a Marcali járás és a Marcali kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Balaton turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Dél-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Somogyzsitfa településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Marcali Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 2177 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 721 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 281 darab.

Postai irányítószáma 8733 és a vezetékes telefon körzetszáma 85, KSH statisztikai azonosítója pedig 15626. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 35' 48" északi szélesség és 17° 18' 00" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 35.8' északi szélesség és 17° 18' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.596667° északi szélesség és 17.3° keleti hosszúság.

Somogysámson területéhez kapcsolódó településrész

Marótpuszta egyéb belterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Postai irányítószáma 8733, KSH statisztikai azonosítója pedig 15626. Népessége mintegy 247 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 55 darab.

Somogysámson község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Somogysámson község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!