Rásonysápberencs község, település Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Rásonysápberencs község összefoglaló bemutatása

Rásonysápberencs község amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, területileg besorolva a Szikszói járás és a Szikszói kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Kázsmárk településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez az Encsi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 912 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 568 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 193 darab.

Postai irányítószáma 3833 és a vezetékes telefon körzetszáma 46, KSH statisztikai azonosítója pedig 31909. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 18' 57" északi szélesség és 20° 59' 96" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 18.95' északi szélesség és 20° 60.6' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.315833° északi szélesség és 21.01° keleti hosszúság.

Rásonysápberencs község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Rásonysápberencs község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!