Petneháza község, település Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Petneháza község összefoglaló bemutatása

Petneháza község amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, területileg besorolva a Baktalórántházai járás és a Baktalórántházai kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község, város önkormányzata, amely egyben a hivatal székhelye is. Földhivatali ügyintézéshez a Nyíregyházi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 2420 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 1695 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 676 darab.

Postai irányítószáma 4542 és a vezetékes telefon körzetszáma 45, KSH statisztikai azonosítója pedig 17224. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 03' 33" északi szélesség és 22° 04' 91" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 3.55' északi szélesség és 22° 5.516667' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.059167° északi szélesség és 22.091944° keleti hosszúság.

Petneháza területéhez kapcsolódó településrészek

Gyetkótanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 4 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 4542, KSH statisztikai azonosítója pedig 17224. Népessége mintegy 5 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Szigettanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 4 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve üdülőhely, üdülőterület, üdülőként vagy hétvégi pihenésre használt tanya, présház, gazdasági vagy egyéb rendeltetésű épület. Postai irányítószáma 4542, KSH statisztikai azonosítója pedig 17224. Népessége mintegy 1 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Petneháza község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Petneháza község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!