Peresznye község, település Vas megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Peresznye község összefoglaló bemutatása

Peresznye község amely Vas megyében található, területileg besorolva a Kőszegi járás és a Kőszegi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Nyugat-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Nyugat-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Horvátzsidány településen található. Földhivatali ügyintézéshez a Szombathelyi Járási Hivatal Földmérési és Földügyi Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1073 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 809 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 199 darab.

Postai irányítószáma 9734 és a vezetékes telefon körzetszáma 94, KSH statisztikai azonosítója pedig 08882. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 25' 48" északi szélesség és 16° 39' 15" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 25.8' északi szélesség és 16° 39.25' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.43° északi szélesség és 16.654167° keleti hosszúság.

Peresznye területéhez kapcsolódó településrész

Erdősor külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve szociális otthon, egyéb szociális jellegű létesítmény. Postai irányítószáma 9734, KSH statisztikai azonosítója pedig 08882. Népessége mintegy 76 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 0 darab.

Peresznye község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Peresznye község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!