Öregcsertő község, település Bács-Kiskun megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Öregcsertő község összefoglaló bemutatása

Öregcsertő község amely Bács-Kiskun megyében található, területileg besorolva a Kalocsai járás és a Kalocsai kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Dél-Alföld turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Dél-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Szakmár településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Kalocsai Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 4306 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 751 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 401 darab.

Postai irányítószáma 6311 és a vezetékes telefon körzetszáma 78, KSH statisztikai azonosítója pedig 08679. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 30' 92" északi szélesség és 19° 06' 72" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 31.533333' északi szélesség és 19° 7.2' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.525556° északi szélesség és 19.12° keleti hosszúság.

Öregcsertő területéhez kapcsolódó településrészek

Csorna külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 5 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 6311, KSH statisztikai azonosítója pedig 08679. Népessége mintegy 71 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 45 darab.

Öregcsertőitanyák külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 8 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 6311, KSH statisztikai azonosítója pedig 08679.

Öregcsertő község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Öregcsertő község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!