Olaszliszka község, település Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Olaszliszka község összefoglaló bemutatása

Olaszliszka község amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, területileg besorolva a Sárospataki járás és a Sárospataki kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Bodrogolaszi településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Sátoraljaújhelyi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 3949 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 1690 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 720 darab.

Postai irányítószáma 3933 és a vezetékes telefon körzetszáma 47, KSH statisztikai azonosítója pedig 31778. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 14' 60" északi szélesség és 21° 25' 84" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 15' északi szélesség és 21° 26.4' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.25° északi szélesség és 21.44° keleti hosszúság.

Olaszliszka területéhez kapcsolódó településrész

Szepesitanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 3933, KSH statisztikai azonosítója pedig 31778. Népessége mintegy 3 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 2 darab.

Olaszliszka község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Olaszliszka község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!