Nógrádmegyer község, település Nógrád megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Nógrádmegyer község összefoglaló bemutatása

Nógrádmegyer község amely Nógrád megyében található, területileg besorolva a Szécsényi járás és a Szécsényi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Rimóc településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Balassagyarmati Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 2277 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 1633 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 578 darab.

Postai irányítószáma 3132 és a vezetékes telefon körzetszáma 32, KSH statisztikai azonosítója pedig 12131. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 04' 12" északi szélesség és 19° 37' 59" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 4.2' északi szélesség és 19° 37.983333' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.07° északi szélesség és 19.633056° keleti hosszúság.

Nógrádmegyer területéhez kapcsolódó településrészek

Baglyaspuszta külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve külterület összeírt lakóegység és népesség nélkül. Postai irányítószáma 3132, KSH statisztikai azonosítója pedig 12131.

Nyírjespuszta külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve külterület összeírt lakóegység és népesség nélkül. Postai irányítószáma 3132, KSH statisztikai azonosítója pedig 12131. Népessége mintegy 3 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Nógrádmegyer község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Nógrádmegyer község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!