Nagyrozvágy község, település Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Nagyrozvágy község összefoglaló bemutatása

Nagyrozvágy község amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, területileg besorolva a Cigándi járás és a Bodrogközi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Ricse településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Sátoraljaújhelyi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 2681 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 625 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 290 darab.

Postai irányítószáma 3965 és a vezetékes telefon körzetszáma 47, KSH statisztikai azonosítója pedig 33181. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 20' 27" északi szélesség és 21° 55' 72" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 20.45' északi szélesség és 21° 56.2' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.340833° északi szélesség és 21.936667° keleti hosszúság.

Nagyrozvágy területéhez kapcsolódó településrészek

Dinnyés-Homok külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve külterület összeírt lakóegység és népesség nélkül. Postai irányítószáma 3965, KSH statisztikai azonosítója pedig 33181.

Kisbelsőtanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 3965, KSH statisztikai azonosítója pedig 33181. Népessége mintegy 3 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Nagyrozvágy község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Nagyrozvágy község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!