Nagyfüged község, település Heves megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Nagyfüged község összefoglaló bemutatása

Nagyfüged község amely Heves megyében található, területileg besorolva a Gyöngyösi járás és a Gyöngyösi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község, város önkormányzata, amely egyben a hivatal székhelye is. Földhivatali ügyintézéshez a Gyöngyösi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 2751 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 1660 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 711 darab.

Postai irányítószáma 3282 és a vezetékes telefon körzetszáma 37, KSH statisztikai azonosítója pedig 26879. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 40' 93" északi szélesség és 20° 06' 36" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 41.55' északi szélesség és 20° 6.6' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.6925° északi szélesség és 20.11° keleti hosszúság.

Nagyfüged területéhez kapcsolódó településrész

Faragótanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 3282, KSH statisztikai azonosítója pedig 26879.

Nagyfüged község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Nagyfüged község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!