Nagybánhegyes község, település Békés megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Nagybánhegyes község összefoglaló bemutatása

Nagybánhegyes község amely Békés megyében található, területileg besorolva a Mezőkovácsházai járás és a Mezőkovácsházai kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Dél-Alföld turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Dél-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Kaszaper településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Mezőkovácsházai Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 4224 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 1206 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 789 darab.

Postai irányítószáma 5668 és a vezetékes telefon körzetszáma 68, KSH statisztikai azonosítója pedig 26028. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 27' 59" északi szélesség és 20° 54' 18" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 27.983333' északi szélesség és 20° 54.3' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.466389° északi szélesség és 20.905° keleti hosszúság.

Nagybánhegyes területéhez kapcsolódó településrészek

Falu körüli tanyák külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 5668, KSH statisztikai azonosítója pedig 26028. Népessége mintegy 6 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 12 darab.

Faluvég külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 5668, KSH statisztikai azonosítója pedig 26028.

Nagybánhegyes község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Nagybánhegyes község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!