Mogyoróska község, település Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Mogyoróska község összefoglaló bemutatása

Mogyoróska község amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, területileg besorolva a Gönci járás és az Abaúj-Hegyközi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Telkibánya településen található. Földhivatali ügyintézéshez az Encsi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1917 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 80 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 107 darab.

Postai irányítószáma 3893 és a vezetékes telefon körzetszáma 46, KSH statisztikai azonosítója pedig 10968. GPS koordinátái DMS formátumban 48° 22' 67" északi szélesség és 21° 19' 54" keleti hosszúság, DMM formátumban 48° 23.116667' északi szélesség és 21° 19.9' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 48.385278° északi szélesség és 21.331667° keleti hosszúság.

Mogyoróska területéhez kapcsolódó településrész

Csonkástanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve üdülőhely, üdülőterület, üdülőként vagy hétvégi pihenésre használt tanya, présház, gazdasági vagy egyéb rendeltetésű épület. Postai irányítószáma 3893, KSH statisztikai azonosítója pedig 10968. Népessége mintegy 5 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Mogyoróska község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Mogyoróska község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!