Mátraszőlős község, település Nógrád megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Mátraszőlős község összefoglaló bemutatása

Mátraszőlős község amely Nógrád megyében található, területileg besorolva a Pásztói járás és a Pásztói kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Magyarország turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község, város önkormányzata, amely egyben a hivatal székhelye is. Földhivatali ügyintézéshez a Pásztói Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 2917 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 1536 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 670 darab.

Postai irányítószáma 3068 és a vezetékes telefon körzetszáma 32, KSH statisztikai azonosítója pedig 04330. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 57' 54" északi szélesség és 19° 41' 00" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 57.9' északi szélesség és 19° 41' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.965° északi szélesség és 19.683333° keleti hosszúság.

Mátraszőlős területéhez kapcsolódó településrész

Berzáktanya külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve külterület összeírt lakóegység és népesség nélkül. Postai irányítószáma 3068, KSH statisztikai azonosítója pedig 04330.

Mátraszőlős község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Mátraszőlős község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!