Ludas község, település Heves megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Ludas község összefoglaló bemutatása

Ludas község amely Heves megyében található, területileg besorolva a Gyöngyösi járás és a Gyöngyösi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból az Észak-Alföld turisztikai régióhoz és az Észak-Magyarország turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján az Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig az Észak-Magyarország statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Nagyfüged településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Gyöngyösi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1079 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 732 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 378 darab.

Postai irányítószáma 3274 és a vezetékes telefon körzetszáma 37, KSH statisztikai azonosítója pedig 15796. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 43' 96" északi szélesség és 20° 05' 48" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 44.6' északi szélesség és 20° 5.8' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.743333° északi szélesség és 20.096667° keleti hosszúság.

Ludas területéhez kapcsolódó településrész

Ludas vasútállomás külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 1 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve forgalmi település (vasútállomás, vasúti őrház stb.). Postai irányítószáma 3274, KSH statisztikai azonosítója pedig 15796. Népessége mintegy 8 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 5 darab.

Ludas község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Ludas község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!