Liptód község, település Baranya megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Liptód község összefoglaló bemutatása

Liptód község amely Baranya megyében található, területileg besorolva a Bólyi járás és a Mohácsi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Dél-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Dél-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Babarc településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Mohácsi Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1499 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 187 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 132 darab.

Postai irányítószáma 7757 és a vezetékes telefon körzetszáma 69, KSH statisztikai azonosítója pedig 10038. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 02' 75" északi szélesség és 18° 31' 12" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 3.25' északi szélesség és 18° 31.2' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.054167° északi szélesség és 18.52° keleti hosszúság.

Liptód község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Liptód község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!