Kövegy község, település Csongrád-Csanád megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Kövegy község összefoglaló bemutatása

Kövegy község amely Csongrád-Csanád megyében található, területileg besorolva a Makói járás és a Makói kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Dél-Alföld turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Dél-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Csanádpalota településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Makói Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 971 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 368 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 231 darab.

Postai irányítószáma 6912 és a vezetékes telefon körzetszáma 62, KSH statisztikai azonosítója pedig 09955. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 13' 48" északi szélesség és 20° 41' 25" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 13.8' északi szélesség és 20° 41.416667' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.23° északi szélesség és 20.690278° keleti hosszúság.

Kövegy területéhez kapcsolódó településrész

Kövegyitanyák külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 6912, KSH statisztikai azonosítója pedig 09955. Népessége mintegy 3 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 1 darab.

Kövegy község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Kövegy község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!