Kőszegdoroszló község, település Vas megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Kőszegdoroszló község összefoglaló bemutatása

Kőszegdoroszló község amely Vas megyében található, területileg besorolva a Kőszegi járás és a Kőszegi kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Nyugat-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Nyugat-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Lukácsháza településen található. Földhivatali ügyintézéshez a Szombathelyi Járási Hivatal Földmérési és Földügyi Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 965 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 233 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 105 darab.

Postai irányítószáma 9725 és a vezetékes telefon körzetszáma 94, KSH statisztikai azonosítója pedig 05740. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 20' 75" északi szélesség és 16° 32' 60" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 21.25' északi szélesség és 16° 33' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.354167° északi szélesség és 16.55° keleti hosszúság.

Kőszegdoroszló területéhez kapcsolódó településrész

Külterület külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 9725, KSH statisztikai azonosítója pedig 05740. Népessége mintegy 5 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 3 darab.

Kőszegdoroszló község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Kőszegdoroszló község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!