Királyhegyes község, település Csongrád-Csanád megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Királyhegyes község összefoglaló bemutatása

Királyhegyes község amely Csongrád-Csanád megyében található, területileg besorolva a Makói járás és a Makói kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Dél-Alföld turisztikai régióhoz és az Alföld és Tisza-tó turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Alföld és Észak staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Dél-Alföld statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Csanádpalota településen van, de a településen állandó vagy ideiglenes kirendeltség működik. Földhivatali ügyintézéshez a Makói Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 2980 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 613 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 343 darab.

Postai irányítószáma 6911 és a vezetékes telefon körzetszáma 62, KSH statisztikai azonosítója pedig 13666. GPS koordinátái DMS formátumban 46° 16' 30" északi szélesség és 20° 36' 80" keleti hosszúság, DMM formátumban 46° 16.5' északi szélesség és 20° 37.333333' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 46.275° északi szélesség és 20.622222° keleti hosszúság.

Királyhegyes területéhez kapcsolódó településrészek

Csikóspuszta külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve gazdasági tevékenységhez, vagy egyéb funkcióhoz nem köthető lakóhely. Postai irányítószáma 6911, KSH statisztikai azonosítója pedig 13666. Népessége mintegy 46 fő, és a területén található lakások száma pedig körülbelül 31 darab.

Királyhegyesi külterület külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 4 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve mezőgazdasági jellegű (készenléti, szolgálati) lakótelep, illetve lakóhely, mezőgazdasági jellegű tanyák. Postai irányítószáma 6911, KSH statisztikai azonosítója pedig 13666.

Királyhegyes község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Királyhegyes község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!