Kemenespálfa község, település Vas megyéből

Addthis Facebook Twitter Google+ LinkedIn Blogger

Kemenespálfa község összefoglaló bemutatása

Kemenespálfa község amely Vas megyében található, területileg besorolva a Celldömölki járás és a Celldömölki kistérség részeként. Idegenforgalmi szempontból a Nyugat-Dunántúl turisztikai régióhoz és a Dunántúl turisztikai és idegenforgalmi marketing régióhoz kapcsolódik. Statisztikailag a NUTS 1 alapján a Dunántúl staisztikai nagyrégióhoz és a NUTS 2 alapján pedig a Nyugat-Dunántúl statisztikai régióhoz tartozik.

Közös önkormányzati hivatalt fenntartó község önkormányzata, a hivatal székhelye más helységben, Jánosháza településen található. Földhivatali ügyintézéshez a Celldömölki Járási Hivatal Földhivatali Osztály vehető igénybe.

A község területe megközelítőleg 1372 hektár, lakónépessége hozzávetőleg 374 fő, a területén található lakások száma pedig körülbelül 155 darab.

Postai irányítószáma 9544 és a vezetékes telefon körzetszáma 95, KSH statisztikai azonosítója pedig 20996. GPS koordinátái DMS formátumban 47° 08' 24" északi szélesség és 17° 10' 42" keleti hosszúság, DMM formátumban 47° 8.4' északi szélesség és 17° 10.7' keleti hosszúság, valamint DD formátumban 47.14° északi szélesség és 17.178333° keleti hosszúság.

Kemenespálfa területéhez kapcsolódó településrész

Tordasújmajor külterület, amely a község központjától számítva nagyjából 2 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve külterület összeírt lakóegység és népesség nélkül. Postai irányítószáma 9544, KSH statisztikai azonosítója pedig 20996.

Kemenespálfa község kapcsolódó és hasznos hivatkozásai


Kemenespálfa község térképes nézete


Válassz az AKCIÓS szálláshelyek közül!